Uitblinker Van Dooren bezorgt FC Twente perfect Champions League-debuut

De FC Twente Vrouwen zijn de Women's Champions League perfect begonnen. De ploeg van Joran Pot debuteerde en won de eerste wedstrijd tegen Celtic met 0-2.

Celtic
Celtic
0 - 2
FC Twente
FC Twente

In de voorgaande edities kwam Twente steeds net te kort voor deelname aan de Champions League, maar dit seizoen was het voor het eerst wel raak. Twente werd in de groepsfase gekoppeld aan Chelsea, Real Madrid en Celtic, dat dinsdag de eerste tegenstander was.

Het was in de eerste helft voornamelijk Twente dat de bal had en daarom ook dominant was. Vlak voor rust leverde dat de verdiende openingstreffer van Kayleigh van Dooren op. Een lange bal van achteruit belandde achter de Celtic-defensie, waarna Van Dooren de bal subtiel binnenwipte.

In de tweede helft veranderde er aan het spelbeeld niet veel, maar omdat de marge slechts één was, bleef het billenknijpen. Pas vlak voor tijd besliste Twente de wedstrijd en weer was het Van Dooren die scoorde. Ditmaal op aangeven van de opgekomen Leonie Vliek.

Zodoende begint Twente dus goed aan de Champions League. Over negen dagen, op 17 oktober, is Chelsea de tegenstander in de eigen Grolsch Veste.