Uitgerekend Tadic voorkomt nieuwe stunt van dapper Twente

Reacties

FC Twente heeft het Fenerbahçe van José Mourinho donderdagavond op een 1-1 gelijkspel gehouden in de Europa League. De Tukkers deden zichzelf gezien de kansenverhouding misschien wel wat tekort. Uitgerekend Dusan Tadic voorkwam een stuntzege.

Uitgerekend Tadic voorkomt nieuwe stunt van dapper Twente
FC Twente
FC Twente
1 - 1
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Gezien het resultaat van een week geleden op Old Trafford, had Joseph Oosting geen reden om zijn elftal tegen Fenerbahçe qua namen te wijzigen. Mourinho stuurde met Sebastian Szymanski, Sofyan Amrabat, Jayden Oosterwolde en Tadic vier spelers met een Eredivisie-verleden het veld in. Twee laatstgenoemden droegen zelfs het shirt van Twente.

In een elektrische Grolsch Veste liet Twente vanaf minuut één spierballen zien. De Tukkers kregen de eerste kans van de wedstrijd via Michel Vlap, die schoot vanaf rand zestien en vond doelman Dominik Livakovic op zijn weg. De gevaarlijkste man van Fenerbahçe in de eerste helft was uitgerekend Oosterwolde. De verdediger mocht een keer koppen vanuit een hoekschop en raakte niet veel later de lat, net nadat Youssef En-Nesyri de handen van Lars Unnerstall had geraakt.

Na een klein half uur vond hét moment van de eerste helft plaats. Na een goede aanval van Twente, gaf Youri Regeer een piekfijne voorzet op Vlap. De geheel vrijstaande middenvelder kopte niet eens zo heel goed, maar via een stuiter kon Livakovic er in de verste verte niet meer bij: 1-0. Vrijwel direct na de goal kreeg assistgever Regeer een grote kans op 2-0. De multifunctionele speler speelde zich na een goede actie vrij, maar kreeg de bal niet achter Livakovic.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te bekijken

In de tweede helft ging Twente vrolijk verder met waar het gebleven was. Via Mitchell van Bergen kregen de Tukkers zelfs de kans op 2-0. De rappe vleugelaanvaller ging vanaf de zijkant één-op-één met Livakovic, maar miste het overzicht. Na dat moment vond Mourinho het tijd om in te grijpen. The Special One trok met Allan Saint-Maximin en Edin Dzeko twee potentiële troefkaarten waarmee Fenerbahçe op jacht kon gaan naar de gelijkmaker.

Geheel tegen de verhouding in, kwam die gelijkmaker er al snel. De Turkse goal was er een met een volle Eredivisie-tint, want Amrabat zette Tadic met een pracht van een steekbal alleen voor Unnerstall. De voormalig aanvoerder van Ajax liet de Duitse sluitpost kansloos met een bekeken wippertje: 1-1.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te bekijken

Twente werd via invaller Sayfallah Ltaief nog een aantal keer dreigend in de slotfase. Meerdere keren kon hij zelf tot een schot komen en één keer werd ook nog Lammers bediend. De spits probeerde het met de hak na een voorzet van Bart van Rooij, maar Livakovic kon niet worden verrast. Het duel eindigde daarom in een 1-1 gelijkspel, net als een week geleden tegen Manchester United. Daardoor staat de teller nu op twee punten in de Europa League.

Alles over FC Twente op VI PRO

FC Twente speelde voor de tweede keer gelijk tegen een grote naam in de Europa League. Op VI PRO nemen we het duel met Fenerbahçe onder de loep.

Hoe FC Twente José Mourinho liet zweten.
Clubwatcher Geert-Jan Jakobs deelde rapportcijfers uit.
De belangrijkste statistieken op een rij.
Dit verdiende FC Twente tot nu toe in de Europa League.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.