Uitglijder Oostenrijk en Turkije, eerste zege voor IJsland

IJsland heeft de eerste overwinning in de Nations League te pakken. Slovenië - Oostenrijk en Wales - Turkije eindigden in een gelijkspel.

IJsland
IJsland
2 - 0
Montenegro
Montenegro

IJsland heeft met Wales, Turkije en Montenegro relatief gunstig geloot. Het land zette vrijdag een belangrijke stap door Montenegro thuis met 2-0 te verslaan. IJsland, met Alfons Sampsted (door FC Twente verhuurd aan Birmingham City), kwam na 39 minuten op voorsprong door Orri Oskarsson. Na rust kopte Jon Dagur Thorsteinsson IJsland naar de 2-0. Die goal gaf Montenegro de definitieve nekslag.

Slovenië
Slovenië
1 - 1
Oostenrijk
Oostenrijk

Oostenrijk, dat op het afgelopen EK in Duitsland, de achtste finale van Turkije verloor, is in de eerste Nations League-ronde meteen uitgegleden. Met spelers als Marko Arnautovic (foto) en Marcel Sabitzer kwam het buurland van Duitsland niet verder dan een 1-1 tegen Slovenië.

Benjamin Sesko zette Slovenië na een kwartier vanaf de penaltystip op een 1-0 voorsprong. Nog voor het half uur herstelde Konrad Laimer de schade. Hoewel beide landen in de tweede helft nog kansen op een goal kregen, werd er niet meer gescoord.