NEC heeft zondag het debuut van Dennis Haar als trainer van SC Cambuur verpest. Javier Vet maakte er een Nijmeegs feestje van in Leeuwarden.

1 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Haar verscheen afgelopen week op het toneel in Friesland als de man die SC Cambuur de gewenste boost moest geven als tijdelijke vervanger van de herstellende Henk de Jong. Na de winterstop was de Leeuwarder ploeg namelijk de weg wat kwijtgeraakt na een succesvolle eerste seizoenshelft.

De vuurdoop van Haar begon beroerd. Al in de tweede minuut keek Cambuur tegen een achterstand aan. Na een voorzet van Ilias Bronkhorst kwam de bal na een kolderieke carambole tussen twee Leeuwarder verdedigers voor de voeten van Jonathan Okita; 0-1.

Haar zag daarna ook dat zijn ploeg over veerkracht beschikt. In de elfde minuut stond de 1-1 al op het scorebord. Na een pass van Patrick Joosten rondde Mitchell Paulissen het naar behoren af. Na de gelijkmaker was het Cambuur dat het meeste aanspraak mocht maken op een tweede doelpunt.

De Leeuwarder formatie was de bovenliggende partij. De pogingen de vuurdoop van Haar een succes te maken strandden steeds. Onder anderen debutant Milan Smit (19) liet na het een onvergetelijke middag te maken in Leeuwarden. Het werd uiteindelijk zelfs een deceptie. Dat werd het door Javier Vet. De invaller knalde een kwartier na zijn entree de bal keihard achter doelman Pieter Bos.

De Nijmeegse gasten hielden de voorsprong in stand. Het offensief van de thuisploeg bleef zonder resultaat. Dankzij de zevende uitzege van het seizoen klom NEC over SC Cambuur naar de negende plaats in de Eredivisie.