Uniek Maradona-shirt in de verkoop: bieden vanaf zes ton

Reacties

Oud-doelman Jean-Marie Pfaff heeft besloten een iconisch shirt uit zijn collectie te verkopen. De Belg stond in 1986 met zijn land tegenover Argentinië in de halve finale van het WK, na twee keer verschalkt te zijn door Diego Maradona kreeg Pfaff het shirt van de in 2020 overleden Argentijn. De verwachting is dat dit shirt een miljoen euro gaat opleveren op een veiling.

Uniek Maradona-shirt in de verkoop: bieden vanaf zes ton
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Authentieke shirts van Maradona zijn veel meer waard geworden na zijn overlijden vier jaar geleden, maar het shirt dat nu nog in het bezit van Pfaff is, draagt een bijzondere boodschap. Nadat de 64-voudig international van België het shirt in 1986 in bezit kreeg, liet hij er jaren later door Maradona een boodschap op zetten. ' Voor El Simpatico Jean Marie, met al mijn liefde', schreef Maradona in 2016 op het shirt.

Pfaff hoopt op een nieuwe eigenaar met veel liefde en waardering voor het pronkstuk uit zijn collectie. De nieuwe eigenaar zal ook over flink wat geld moeten beschikken, want het bieden begint bij een bod van een slordige 650 duizend euro. Veilingkantoor Sotheby's verwacht dat de opbrengst boven de miljoen euro eindigt. Een record zou dat niet zijn. Twee jaar geleden werd 8,4 miljoen betaald voor een shirt van Maradona dat hij droeg tijdens zijn befaamde Hand van God-doelpunt, eveneens op het WK van 1986.

© Sotheby's
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.