'United-eigenaar zet in op nieuw stadion met 100.000 plekken'

Reacties

Manchester United wil een nieuw stadion bouwen met 100.000 zitplaatsen, mocht de club daadwerkelijk besluiten een nieuw Old Trafford te bouwen. Dat melden Engelse media.

'United-eigenaar zet in op nieuw stadion met 100.000 plekken'

Vanwege de hoge vraag naar kaarten en gegeven het feit dat Old Trafford plaats biedt voor 'slechts' een kleine 75.000 mensen, worden mogelijkheden onderzocht om aan de vraag te voldoen. De serieuze plannen voor de bouw van een nieuw stadion liggen op tafel. Het betreft in dat geval een fonkelnieuw stadion, dus geen renovatie.

Sir Jim Ratcliffe, de nieuwe minderheidsaandeelhouder van Manchester United, wil dat er voor december duidelijkheid is over de bouw van een nieuw stadion. Mocht het zover komen, dan lopen de kosten op tot ver boven de twee miljard euro. Het zou dan ongeveer zes jaar duren voor het nieuwe onderkomen het levenslicht ziet.

Het renoveren van Old Trafford is wel een optie, maar heeft niet de voorkeur van Ratcliffe. Omdat de club in dat geval een ander onderkomen moet zien te vinden, of er minder inkomsten zijn vanwege het gedeeltelijk afsluiten van het stadion. 

Old Trafford is al sinds 1910 de thuishaven van Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.