United-iconen hebben mooie woorden voor Van der Sar

Reacties

Edwin van der Sar is in het zonnetje gezet tijdens de Eredivisie-awards. De oud-doelman van onder meer Ajax en Manchester United kreeg, zoals eerder gemeld, een oeuvreprijs voor zijn indrukwekkende carrière en werd in een video-boodschap toegesproken door enkele United-prominenten.

United-iconen hebben mooie woorden voor Van der Sar
© Pro Shots

Van Sir Alex Ferguson tot Rio Ferdinand en van Ruud van Nistelrooij tot Gary Neville, allemaal hadden ze de moeite genomen om Van der Sar te feliciteren en te complimenteren met zijn carrière. Ook de huidige trainer Erik ten Hag, die Van der Sar bij Ajax ook meemaakte als algemeen directeur, kwam maandagavond aan het woord.

Allemaal complimenteerden ze Van der Sar met zijn carrière en professionele instelling. Het mooiste complimenten kwam, gekscherend, van Neville. De voormalige rechtsback noemde Het IJskonijn de 'normaalste' keeper met wie hij heeft gespeeld. Neville maakte ook mannen als Peter Schmeichel en Fabien Barthez mee op Old Trafford.

Barthez was een van de keepers die begin deze eeuw grote moeite hadden met de erfenis van de in 1999 vertrokken Schmeichel. Pas toen Van der Sar in 2005 overkwam van Fulham, was het keepersprobleem van United opgelost. Ferguson gaf later toe dat hij de voormalige recordinternational van Oranje veel eerder had moeten halen.

Met Van der Sar onder de lat beleefde United een van zijn meest succesvolle periodes in de clubhistorie. In zes seizoenen werd de club alleen al vier keer kampioen. De Champions League-winst in 2008 was een persoonlijk hoogtepunt voor de doelman, die de beslissende penalty van Nicolas Anelka in de finale tegen Chelsea stopte.

Onlangs blikte Van der Sar in gesprek met Voetbal International nog terug op zijn rijke interlandloopbaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. van der Sar
Meer over E. van der Sar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.