Utrecht in spektakelstuk langs veerkrachtig Groningen

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Ton Du Chatinier was op eigen veld te sterk voor FC Groningen: 3-2.

De Domstedelingen trokken de lijn van de goede wedstrijd tegen Ajax van afgelopen zondag moeiteloos door en kwamen na een goede tien minuten spelen op voorsprong toen Jan Wuytens een hoekschop van Dries Mertens binnen werkte: 1-0.

De bezoekende ploeg en tevens nummer vier in de Eredivisie kwam echter sterk terug toen Matavz op fraaie wijze in de korte hoek raak schoot na een steekbal van Tom Hiariej, al dient vermeld te worden dat Alje Schut de inzet van de Sloveen nog even leek te toucheren.

Opgezweept door het fanatieke publiek schakelde Utrecht een tandje bij. Met name nieuwkomer Kevin Strootman toonde zich een ware leider op het middenveld. Vanaf de flanken zorgden Dries Mertens en Edouard Duplan constant voor dreiging. Juist toen de grootste Utrechtse aanvalsgolven achter de rug leken zette Mertens zijn ploeg op het halfuur alsnog op voorsprong.

Andreas Granqvist kwam in zijn eigen strafschopgebied ongelukkig in duel met Frank Demouge. De verdediger raakte de spits met een elleboog, waarna de bal op de stip ging. Mertens schoot vervolgens beheerst binnen: 2-1.

Meteen na rust sloeg de vlam in de pan toen de ploeg van trainer Pieter Huistra de stand voor de tweede keer gelijk trok. Alje Schut verzuimde de bal weg te werken, waarna Wuytens de herstelpoging - een sliding op Hiariej - moest bekopen met een strafschop. Granqvist maakte zijn fout goed en faalde niet: 2-2.

Niet veel later kwam Utrecht door een doelpunt van Nana Asare voor de derde keer op voorsprong en deze keer hield de thuisploeg de 3-2 vast, waardoor het zich bij de laatste vier in het bekertoernooi schaarde. Foto: VI Images