'Valencia-fans eindelijk hun zin: Lim zet club in de etalage'

Reacties

Valencia-eigenaar Peter Lim heeft besloten om de club te verkopen, melden Spaanse media. Na tien jaar de leiding te hebben gehad in de sinaasappelstad, gaat de club de etalage in. De Singaporees verlangt naar verluidt een bedrag van 350 à 400 miljoen euro.

'Valencia-fans eindelijk hun zin: Lim zet club in de etalage'
© Pro Shots

Fans van Valencia zullen niet rouwig zijn om het nieuws. Zij proberen al jaren om Lim en zijn Meriton Holdings group weg te krijgen uit het Mestalla. Protesten voor de deuren van het stadion zijn er veelvuldig.

Nu krijgen zij eindelijk hun zin, hoewel het de vraag is of dat de reden zal zijn van Lims besluit. Het stadion bezorgt de club nóg langer hoofdbrekens dan het regime van Lim nu duurt. Er staat een half afgebouwd nieuw stadion, waar naar verluidt nog 150 miljoen euro in gestoken zou moeten worden.

Ondertussen probeert de gemeente de club uit het huidige Mestalla te krijgen, om huizen te kunnen bouwen. Ook zou de club kampen met een schuld van 340 miljoen euro en lopen 15 van de 20 spelers binnen twee jaar uit hun contract. Ook dat belooft een redelijk kostenplaatje te worden.

Ook sportief gaat het de gevallen grootmacht niet voor de wind: de club is de subtop definitief uit het oog en vecht dit seizoen tegen degradatie.

Dat lijkt de Singaporees nu allemaal te veel te worden, en dus is hij bereid er afstand van te doen. De club zal nu op zoek moeten naar een nieuwe eigenaar die zich wil ontfermen over de zware erfenis van Lim.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
18
Valencia
9
1
3
5
5-13
-8
6
19
Real Valladolid
9
1
2
6
5-19
-14
5
20
Las Palmas
9
0
3
6
9-17
-8
3
* Actueel tot en met 7 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.