Valencia is niet de baas in Baskenland

Valencia leed een gevoelige nederlaag (1-0) in Baskenland. Athletic de Bilbao, nummer drie van onderen, had aan één briljant moment voldoende.

De 28ste minuut van de eerste helft was allesbepalend in deze tegenvallende wedstrijd. Joseba Etxeberria van Athletic ging diep, waarbij hij in het geheel niet werd gehinderd door opponent Asier del Horno. Etxeberria bereikte vervolgens Igor Gabilondo, die via een hakballetje scoorde.

Het duel kende daarna nog weinig echte hoogtepunten, of het moest zijn dat Miguel Angulo (foto) niet echt gelukkig was met de aanvallen waarbij hij namens Valencia betrokken was. In de vijftigste minuut was er een goed schot van Valencia-aanvaller David Villa, maar Athletic-goalie Daniel Aranzubia wist – met de nodige acrobatiek – de bal te bemachtigen.

Tien minuten later gaf Joaquin een bruikbare voorzet aan Raúl Albiol, maar die deed niet genoeg met die mogelijkheid. In de 73ste minuut was er nog een curieus moment. Een lob van opnieuw Villa zeilde over Aranzubia heen, waarna de bal via de lat alsnog in de handen van de doelman belandde.