Valencia krabbelt op en achterhaalt Zaragoza

Valencia heeft weer aansluiting met de top van de Primera Division. Na de zege op Real Mallorca staat de ploeg naast Real Zaragoza, dat gelijkspeelde tegen Athletic de Bilbao.

Valencia-Real Mallorca 3-1
Het door blessures geteisterde Valencia krabbelt langzaam weer op. Thuis hadden de mannen van Quique Sánchez Flores niets te duchten van het zwakke Mallorca. Vicente opende de score in de 39ste minuut, door bij de eerste paal een voorzet van David Villa binnen te prikken. Vroeg in de tweede helft waren de rollen omgedraaid: Villa scoorde met zijn linker na voorbereidend werk van Vicente. Tien minuten voor tijd kopte invaller Fernando Morientes (foto) de 3-0 op het scorebord op assist van Miguel Angel Angulo.

Athletic de Bilbao-Real Zaragoza 0-0
Bilbao bleef ook het derde duel onder nieuwe coach Mané ongeslagen. Ditmaal kwam Zaragoza niet verder dan een gelijkspel. Dat was vooral te danken aan doelman Daniel Aranzubia, die met reddingen op inzetten van Pablo Aimar en Ewerthon voorkwam dat de bezoekers de drie punten pakten.

Valencia en Zaragoza hebben beide 27 punten net als nummer vier Atlético Madrid, dat woensdag in actie komt. Bilbao en Mallorca kamperen net boven de degradatiestreep.