Valencia slaat aanval Real Zaragoza af

Valencia blijft aanhaken bij de Spaanse titelstrijd. Met een uitgekiende eerste helft werd Real Zaragoza, dat aasde op de vierde plaats, op een nederlaag getrakteerd (2-0).

Valencia maakte tegen nummer vijf Real Zaragoza indruk in de eerste helft. Dat de eindstand slechts 2-0 was, had ook te maken met de misser van David Villa. Zaragoza-keeper César keerde zijn strafschop, zoals hij vaker zich met knappe reddingen in de schijnwerpers zette. De goalie was echter kansloos geweest op pogingen van Emiliano Moretti en David Silva.

Uit de kleedkamer teruggekeerd, kon Valencia de goede eerste helft geen vervolg geven. Real Zaragoza kwam meer in de wedstrijd maar was niet bij machte de aansluitingstreffer af te dwingen, zodat Valencia uiteindelijk zonder zorgen het veld verliet. De Spaanse titel is nog niet uit het oog verdwenen, en niet minder belangrijk, kwalificatie voor de voorronde van de Champions League is zo goed als zeker.