Valencia soeverein, Roma in problemen

Shakhtar Donetsk-AS Roma 1-0

Valencia soeverein, Roma in problemen

AS Roma verkeek zich op Shakhtar Donetsk en moet in het laatste groepsduel tegen Valencia op de hoede zijn voor uitschakeling in de Champions League. Shakhtar naderde de Romeinen tot twee punten door het onderlinge duel te winnen. De Oekraïeners treffen op de laatste speeldag het al uitgeschakelde Olympiakos Piraeus, dat nog wel strijd voor een plaats in het UEFA Cup-toernooi.

Roma stond in Donetsk meestentijds onder druk. Doelman Doni moest meer dan eens reddend optreden om een tegendoelpunt te voorkomen. Roma, dat in de competitie een goede generale kende door Catania met 7-0 te verslaan, schiep zich weinig kansen.

Shakhtar benutte van de vele kansen er uiteindelijk één. Ciprian Marica passeerde Doni met een harde kopbal. Dat de zege van de thuisclub terecht was onderstreepte Fernandinho door nog via de lat over te schieten.

Valencia-Olympiakos Piraeus 2-0Met dertien punten uit vijf wedstrijden is Valencia de soevereine winnaar van Groep D. Tegen Olympiakos Piraeus boekten de Spanjaarden een eenvoudige 2-0 zege.

De Griekse doelman Antonios Nikopolidis vormde in eerste instantie nog een sta-in-de-weg, maar moest zich op slag van rust gewonnen geven op een knal van Miguel Angel Angulo. Vlak na rust sloeg Valencia opnieuw toe. De net ingevallen Fernando Morientes kopte de bal knap binnen voor de beslissing in de wedstrijd: 2-0.

Bekijk hier al onze video's