Valencia zet AS Roma op drie punten

Valencia heeft een goede slag geslagen in Groep D door op eigen veld AS Roma de baas te blijven. Voor de Italianen is de nederlaag geen ramp, want de concurrenten Shakhtar Donetsk en Olympiakos Piraeus deelden de punten.

Valencia-AS Roma 2-1Valencia legde de basis voor de winst in de eerste helft, want na de rust was het AS Roma dat aandrong maar geen gelijkmaker kon forceren. Voor de Spanjaarden opende Miguel Angel Angulo de score met een volley nadat hij de bal wat gelukkig in bezit kreeg na een mislukt schot van David Villa. Villa raakte de bal in de 29ste minuut wel goed en zorgde met een droge schuiver voor 2-1.

Roma kwam niet verder dan een benutte strafschop van Francesco Totti. De Italianen gingen in de tweede helft op zoek naar de 2-2, maar het echte gevaar bleef uit. Valencia kreeg wel goede kansen om de wedstrijd te beslissen. Die waren echter niet besteed aan Vicente en Villa.

Door het onderlinge resultaat in Mestalla staat Valencia in Groep D nu drie punten los van Roma.

Shakhtar Donetsk-Olympiakos Piraeus 2-2Olympiakos verspeelde tot twee keer toe een voorsprong in Oekraïne. Nery Alberto Castillo was de grote animator bij de Grieken met een doelpunt en een weergaloze assist op Michalis Konstantinou.

Toch kwam Olympiakos het beste weg met het gelijke spel, want Shakhtar Donetsk was de betere ploeg. Het was aan de Griekse doelman Antonis Nikopolidis te danken dat de thuisclub niet meer dan twee keer scoorde. Het bleef bij goals van Matuzalem (vrije trap die zonder aan te raken in het doel verdween) en Ciprian Marica (schot van dichtbij): 2-2.