Valse start Milan tegen Sampdoria van goalie Romero

AC Milan beleefde in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen een valse start. De vice-kampioen slaagde er niet in doelman Sergio Romero van Sampdoria te passeren: 0-1.

Milan leed zichtbaar onder het vertrek van Zlatan Ibrahimovic naar Paris Saint-Germain en kon geen potten breken tegen het gepromoveerde Sampdoria.

Milan begon zwak aan het duel en Sampdoria bleef achterin eenvoudig overeind. Het eerste schot tussen de palen van de Rossoneri was afkomstig van de voet van Robinho, maar doelman Sergio Romero had geen moeite met de inzet van de Braziliaanse aanvaller.

Ook na rust zorgde Robinho aan Milan-kant aanvankelijk voor het meeste gevaar, maar zijn schoten misten precisie. De Milanese malaise was compleet toen Andrea Costa in de 58ste minuut namens de bezoekers de 1-0 op het scorebord zette uit een hoekschop van Fernando Tissone.

Vier minuten later was Milan-verdediger Mario Yepes eveneens gevaarlijk bij een corner. De Colombiaanse stopper zag zijn inzet echter worden gekeerd door voormalige AZ-doelman Romero, die de bal via de paal uit zijn doel ranselde.

Trainer Massimiliano Allegri bracht met Urby Emanuelson en Giampaolo Pazzini in de tweede helft twee verse aanvallende krachten in het veld, maar ook de Nederlander en de van Internazionale overgenomen aanvaller konden niet voor de benodigde impuls zorgen.

In de slotfase stelde met name Kevin-Prince Boateng Romero nog op de proef, maar zijn pogingen misten de precisie om de betrouwbaar keepende Argentijn te verschalken. Een schot van Boateng raakte nog de lat, terwijl Romero in de blessuretijd een kopbal van dezelfde Boateng pakte. Mathieu Flamini dacht nog te scoren, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

Zodoende liep Milan al in de eerste wedstrijd averij op in de strijd om de landstitel. Zaterdagavond opende titelverdediger Juventus het nieuwe seizoen met een 2-0 overwinning op Parma. Foto: VI Images