Valse start voor Benfica: De Haas en Van de Looi zorgen voor verrassing

Reacties

Benfica moet meteen in de achtervolging. De club van trainer Roger Schmidt ging in de eerste speelronde van de Primeira Liga verrassend onderuit op bezoek bij Famalicão, de werkgever van Justin de Haas en Thomas van de Looi.

Valse start voor Benfica: De Haas en Van de Looi zorgen voor verrassing
Famalicão
Famalicão
2 - 0
Benfica
Benfica

Benfica wist wat het moest doen, want FC Porto (3-0 tegen Gil Vicente) en regerend landskampioen Sporting Portugal (3-1 tegen Rio Ave) begonnen de Portugese competitie met een overwinning. Benfica, met Vangelis Pavlidis in de basis, liep binnen het kwartier tegen een tegentreffer aan. Die kwam op naam van Sorriso (1-0).

Daar hadden de bezoekers niet van terug. Het inbrengen van Orkun Kökcü, die bij aanvang van de tweede helft binnen de lijnen kwam, kon daar geen verandering in aanbrengen. De Haas (speelde in jeugdopleidingen van AZ en PSV) en invaller Van de Looi (zoon van Heracles-trainer Erwin van de Looi) hoefden zelfs geen doelpunt te incasseren.

Sterker nog, in de laatste minuut van de reguliere speeltijd verdubbelde Famalicão de score. Terwijl Benfica joeg op de gelijkmaker, sloeg de thuisclub aan de andere kant genadeloos toe. Zaydou Youssouf zorgde voor de beslissing (2-0). Benfica krijgt zaterdag kans op revanche. Dan komt Casa Pia op bezoek in Estádio da Luz.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.