Van amateurs naar Champions League: fraaie transfer jeugdinternational Asante

Reacties

ADO Den Haag-verdediger Tyrese Asante (22) gaat de Champions League in. De jeugdinternational stapt over naar Maccabi Tel Aviv, waar hij een driejarig contract tekent, met de optie voor nog een extra seizoen.

Van amateurs naar Champions League: fraaie transfer jeugdinternational Asante
© Pro Shots

Asante maakte een stormachtige ontwikkeling door de laatste jaren, vanuit de jeugd van Sparta en Feyenoord kwam hij terecht in het amateurvoetbal bij ADO’s stadsgenoot HV & CV Quick. Pas in 2021 verdiende hij een profcontract in de Hofstad en brak hij door in het betaalde voetbal bij ADO Den Haag.

Eind oktober vorig jaar debuteerde hij in Jong Oranje en deze zomer maakt hij na 98 officiële wedstrijden in het eerste team van ADO dus een fraaie stap naar de Israëlische topclub, met wie hij de voorronde van de Champions League ingaat.

Asante krijgt bij de landskampioen uit Tel Aviv te maken met een landgenoot: Joris van Overeem begint daar aan zijn derde seizoen. Derrick Luckassen vertrok deze zomer juist met een aflopend contract, terwijl oud-PSV'er Eran Zahavi een andere bekende naam is in de selectie. Het trio pakte vorig jaar de eerste landstitel sinds vier seizoenen. 'Ik ben erg blij om hier te zijn en te tekenen voor de grootste club van Israël', aldus Asante.

Spelersprofiel

T. Asante


Geboortedatum:
9 april 2002
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Den Haag
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Maccabi Tel Aviv FC
Nationaal team:
Nederland Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.