Van Amsterdam naar Berlijn: Henderson maakt roadtrip voor EK-finale

Reacties

Jordan Henderson viel af voor de Engelse EK-selectie, maar was op eigen initiatief toch aanwezig bij de finale in Berlijn.

Van Amsterdam naar Berlijn: Henderson maakt roadtrip voor EK-finale
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Henderson was tot zijn vertrek bij Liverpool een belangrijk figuur in de ploeg van bondscoach Gareth Southgate, die tijdens het EK ook meerdere malen erkende dat zijn leiderschap werd gemist. Vanaf de tribune steunde de 34-jarige Ajacied zijn collega-internationals toch.

Zondagochtend plaatste Henderson een bericht op Instagram dat hij aan een roadtrip was begonnen om de 650 kilometer lange reis van Amsterdam naar Berlijn te maken. Acht uur later meldde de 81-voudig international zich voor de poorten van het stadion.

Ondanks de steun vanaf de tribune van hun voormalige captain ging Engeland in de EK-finale met 2-1 ten onder tegen Spanje. Henderson weet maar al te goed hoe dat voelt. Drie jaar geleden deed hij als invaller nog 75 minuten mee in de verloren finale tegen Italië.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer J. Henderson
Meer over J. Henderson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.