Van Ankeren bezorgt Odd Grenland zege

Edwin van Ankeren blijft in goede doen bij het Noorse Odd Grenland. De aanvaller, die onlangs een contract tot eind 2003 tekende bij de club uit Skien, was in grote mate verantwoordelijk voor de 3-0 zege van zijn ploeg op Stabæk IF. Van Ankeren leverde de assists voor de eerste twee doelpunten en trof daarna zelf doel.

Voor Van Ankeren was het zijn zevende treffer in elf competitieduels. De 32-jarige spits staat bovendien met vijf assists gedeeld vierde op de ranglijst van aangevers. Odd Grenland klom door de overwinning naar de zesde plaats en heeft een achterstand van zeven punten op koploper Rosenborg BK.

Rosenborg BK boekte bij Tromsø IL de derde competitiezege op rij (1-3). Voor de club uit Trondheim scoorden Roar Strand, Bent Skammelsrud en Frode Johnsen. Rosenborgs naaste achtervolger Lillestrøm SK maakte geen fouten en won met 2-0 bij SFK Lyn. De Australische spits Clayton Zane schroefde zijn competitietotaal met één treffer op naar dertien in evenveel duels.

SK Brann en Viking FF leden duur puntenverlies. Brann verloor met 4-3 bij middenmoter Sogndal IL , terwijl Viking FF op de valreep een nederlaag voorkwam bij Strømsgodset IF .

Bekijk hier al onze video's