Van Basten ziet 'rots in de branding' Flamingo weer uitblinken bij PSV

Reacties

Ryan Flamingo voelt zich met de week meer senang in het elftal van PSV. Mede de door de verdediger kregen de Eindhovenaren dinsdagavond slechts één tegengoal tegen Paris Saint-Germain. Ook analytici Alex Pastoor en Marco van Basten waren onder de indruk van 'rots in de branding' Flamingo.

Van Basten ziet 'rots in de branding' Flamingo weer uitblinken bij PSV
© Pro Shots

Drie weken geleden maakt Flamingo een goede beurt in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal. Dat was dinsdagavond weer het geval in Parijs, hoewel het bij tijd toch echt zoeken was voor de rechtspoot. 'Ik had de taak om de spits op te pakken, maar hij (Kang-In Lee, red.) zakte erg uit. Ik had dus niemand om me echt in vast te bijten, maar daardoor was het goed praten met je medespelers en overgeven op de juiste momenten. Dat was heel belangrijk.'

'Ik krijg steeds meer een klik met iedereen', vervolgde Flamingo bij Ziggo Sport. De verdediger die afgelopen zomer voor negen miljoen euro overkwam van FC Utrecht, voelt zich met de week fijner in Eindhoven. 'Ik krijg steeds meer een klik met iedereen en weet wat iedereen kan en wat je kan verwachten. Het wordt steeds makkelijker, ja. Dat zit hem in teamgeest, we trainen elke dag samen. Dan is het makkelijker', besloot Flamingo, die net als Luuk de Jong en Noa Lang tevreden was met een punt in Parijs.

Analytici loven Flamingo
Ook Alex Pastoor en Marco van Basten waren onder de indruk van Flamingo. Pastoor ziet de verdediger stappen maken na zijn weifelende optreden in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, waarin Flamingo zijn directe tegenstander Santiago Giménez een paar keer kwijt was.

'Dat heeft hij in een paar maanden tijd, op wat niet helemaal zijn positie is, toch geweldig gedaan. Ik ben vooral onder de indruk van hoe hij zich oriënteert. De spits die vaak uitzakt, wanneer hij moet doordekken of de man overgeven door een ander te coachen. Dat is een geweldige voorwaarde om centraal in de defensie uit te blinken', aldus Pastoor, die bijval krijgt van Van Basten. 'Hij staat naast Dams, Mauro en Boscagli, dat is ook meer een middenvelder die niet altijd goed verdedigt. Hij bleef als enige als een rots in de branding staan.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer R. Flamingo
Meer over R. Flamingo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.