Van Bommel traint weer, Ribéry en Van Gaal 'verliefd'

Een dag na het verloren Champions League-duel met AS Roma (3-2) mocht Bayern München-trainer Louis van Gaal twee Nederlanders op de training begroeten. Mark van Bommel kon een groepssessie voltooien, terwijl Arjen Robben op individuele basis verder werkte aan zijn herstel.

Van Bommel traint weer, Ribéry en Van Gaal 'verliefd'

Aanvoerder Van Bommel miste het competitietreffen met Bayer Leverkusen (1-1) en de ontmoeting in Rome vanwege een kniekwetsuur. Aanvankelijk leek de middenvelder vorige week uit te komen namens Oranje in het oefenduel met Turkije (1-0), maar de knie speelde opnieuw op en Van Bommel keerde zonder verrichte arbeid terug naar München.

Van Bommel doorstond de groepstraining van woensdag met goed gevolg. Wanneer een reactie uitblijft, lijkt hij speelklaar voor het competitietreffen van zaterdag. Dan ontvangt Der Rekordmeister Eintracht Frankfurt.

Naast Robben werkten ook Holger Badstuber en Miroslav Klose een individuele training af.

Franck Ribéry heeft zijn blessureleed inmiddels achter de rug. De Fransman speelde dinsdag 77 minuten mee in de wedstrijd tegen AS Roma. Ondanks zijn rentree, zit de middenvelder annex aanvaller niet lekker in zijn vel. Met name trainer Van Gaal speelt daar een rol in.
Van Gaal gaf vorige week zijn sterspeler een flinke uitbrander. Speciaal voor Ribéry organiseerde Bayern een oefenwedstrijdje tegen SpvGG Unteraching uit de Regionalliga, waarin de Fransman 75 minuten lang in actie kwam. Hij moest laten zien weer klaar te zijn voor het topniveau, maar volgens Van Gaal liep Ribéry de kantjes eraf. Hetgeen hem vervolgens zijn basisplaats tegen Leverkusen kostte. 'Wat hij liet zien was een schande, want hij liet helemaal niets zien! Ik organiseer zulke wedstrijden niet voor mezelf, maar dat besef heeft hij dus niet', aldus de boze Van Gaal.

Een en ander was voor Ribéry voldoende aanleiding terug te slaan. 'Ik probeer altijd mijn best te doen. Maar als de trainer altijd maar slecht over je praat, wordt het lastig om goed te presteren. Ik was zeer teleurgesteld met zijn commentaar in de media. Ik heb liever dat hij zoiets in mijn gezicht zegt.'

Wat de Fransman betreft, komt er tevens een einde aan zijn onderkoelde relatie met Van Gaal. 'Ik wil meer contact met hem, dan komt er meer ruimte voor wederzijds respect. Ik heb zijn vertrouwen en plezier in mijn werk nodig. Alleen dan kan ik goed presteren op het veld.'

De twee kemphanen hebben inmiddels gesproken over het akkefietje. De kou lijkt voor even uit de lucht. 'Het was liefde op het eerste gezicht', aldus een cynische Van Gaal over het onderhoud. 'Ik begrijp nu dat Ribéry wat meer vertrouwen en aandacht nodig heeft dan andere spelers.'
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's