Besiktas heeft zondagmiddag een zakelijke zege geboekt op Konyaspor. Giovanni van Bronckhorst blijft zodoende ongeslagen in de Turkse competitie en houdt koploper Galatasaray in het vizier in aanloop naar de topper.

Beşiktaş
2 - 0
Konyaspor
Konyaspor

Bij de bezoekers had Riechedly Bazoer een basisplek. Met Jonas Svensson verscheen er bij Besiktas ook een voormalig AZ-speler aan de aftrap. De mannen van Van Bronckhorst werden in de eerste helft behoorlijk in het zadel geholpen. Binnen een halfuur gaf Nikola Boranijasevic een strafschop weg door zijn tegenstander onderuit te schoffelen. Die werd binnengeschoten door Ciro Immobile.

Net voor rust ging het achterin opnieuw mis bij Konyaspor. Een zeer risicovolle opening naar de back werd onderschept door Ernest Muci. Hij bediende Rafa Silva. De Portugees glipte langs zijn tegenstander en schoot de 2-0 binnen. Hoewel Besiktas ook de nodige kansen weggaf, was het wel de bovenliggende partij en ging het terecht met de drie punten aan de haal.

Door de overwinning staat Besiktas nu tweede in de Turkse competitie, vijf punten achter koploper Galatasaray. Maar het heeft ook nog een wedstrijd tegoed. De eerstvolgende wedstrijd voor Besiktas is op maandag 28 oktober. Dan staat de topper tegen Galatasaray op het programma.