Van Bronckhorst ziet Besiktas ruime voorsprong verspelen in Zwitserland

Besiktas, de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, heeft donderdag een ruime voorsprong verkwanseld. In de heenwedstrijd van de laatste kwalificatieronde voor de Europa League kwam de Turkse topploeg in het Zwitserse Thun met 3-1 voor tegen Lugano, maar na een knappe comeback eindigde het in 3-3.

Lugano
Lugano
3 - 3
Beşiktaş
Beşiktaş

Grote man aan zwart-witte zijde was de Portugees Gedson Fernandes. Hij opende de score na twintig minuten met een droge schuiver. Uran Bislimi zorgde er een kwartier later voor dat de beide ploegen met een gelijke stand gingen rusten. Na rust sloeg Besiktas twee keer toe binnen vijf minuten: Fernandes rondde een knappe aanval af, Moatasem Al-Musrati kopte een hoekschop binnen.

Met een fraaie goal bracht Renato Steffen de spanning terug in de Stockhorn Arena, en na ruim een uur gingen de toeschouwers flink uit hun dak: een eigen doelpunt van Gabriel Paulista bracht de stand in evenwicht. Daardoor moet Besiktas volgende week bij de return in eigen huis nog flink aan de bak. De winnaar gaat verder in de Europa League, de verliezer begint in oktober aan een parcours in de Conference League.