Van de Beek debuteert met assist bij glansrijke overwinning Girona

Donny van de Beek was donderdag bij zijn debuut voor Girona direct goed voor een assist. De Nederlandse middenvelder kwam in de La Liga-wedstrijd tegen Osasuna in de tachtigste minuut in het veld en had meteen een belangrijke bijdrage.

Girona
Girona
4 - 0
Osasuna
Osasuna

Van de Beek kwam deze transferwindow over van Manchester United, na een mislukt avontuur bij de Engelse grootmacht. De Nederlander kwam in de eerste twee duels in La Liga nog niet in actie, maar donderdagavond drukte hij direct zijn stempel op de wedstrijd door de assist te geven voor de 4-0 van Christian Stuani.

Girona, dat eerder op de dag in de Champions League aan zowel PSV als Feyenoord gekoppeld, had een eenvoudige avond. Na 34 minuten was het Bryan Gil die de score opende op aangeven van Viktor Tsigankov. Laatstgenoemde zorgde daarna zelf voor de 2-0. Drie minuten later was de wedstrijd beslist toen Abel Ruiz, een andere zomeraanwinst, de 3-0 maakte.

Van de Beek mocht in de tachtigste minuut zijn debuut maken van Girona-trainer Michel en gaf in de laatste minuut een fraaie assist op Stuani, die de eindstand bepaalde op 4-0. Gabriel Misehouy bleef negentig minuten op de bank, terwijl Daley Blind de hele wedstrijd speelde.

Girona speelt in de Champions League tegen zowel PSV als Feyenoord. Lees hier onze analyse over de tegenstanders van de twee Nederlandse deelnemers.