Van de Donk naar CL-finale na pittig duel met Groenen

Reacties

Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hebben zich met Olympique Lyon geplaatst voor de Champions League-finale. De recordhouder won opnieuw van PSG, waar Jackie Groenen op het middenveld streed tegen haar landgenoten.

Van de Donk naar CL-finale na pittig duel met Groenen

Van de Donk en Egurrola plaatsten zich twee jaar geleden ook voor de finale met Lyon, maar bleven toen op de bank. Dit jaar mogen ze na hun optreden in de halve finale van zaterdag zeker hopen op speelminuten. Na de 3-2 zege in de heenwedstrijd trok het duo van Lyon in het Parc des Princes opnieuw aan het langste eind tegen Oranje-collega's Groenen en invaller Lieke Martens.

De Nederlanders voerden stevige duels op het middenveld, waar Groenen aan de basis stond van de gelijkmaker die PSG lange tijd hoop gaf op een finaleplek. Haar onderschepping leidde vlak voor rust een counter in die werd afgerond door Tabita Chawinga. Tot dat moment had Lyon geleid door een vroege goal van Selma Bacha uit een kort genomen hoekschop. In de slotfase kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong, toen Groenen niet kon verhinderen dat Melchie Dumornay de winnende goal maakte.

Zo wacht op 25 mei in San Mamés een herhaling van de Champions League-finale in 2019 en 2022. Toen won Lyon met 3-1 van Barcelona, dat deze editie in de halve finale afrekende met Ajax-beul Chelsea. In tien van de afgelopen veertien edities stond Lyon in de finale, waarin het acht keer won. Barcelona verdedigt in Bilbao zijn titel. Vorig jaar was het Philips Stadion het decor van de eindstrijd waarin de Catalanen wonnen van VfL Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024
Meer over UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.