Van de Looi ziet Heracles opnieuw knakken: 'Ik maak me zorgen'

Heracles Almelo beleefde zondag een uiterst pijnlijke middag. De ploeg van trainer Erwin van de Looi zakte in de derby tegen FC Twente finaal door het ijs na een eigen doelpunt van Mimeirhel Benita. De oefenmeester was na afloop uiterst kritisch op zijn spelers.

FC Twente
FC Twente
5 - 0
Heracles Almelo

Heracles zat voor de 1-0 nog prima in de wedstrijd en was bij vlagen zelfs sterker dan Twente. De eigen goal van Benita bleek een kantelpunt. Twente nam het heft daarna in handen en Heracles liet zich overrompelen, met een 5-0 uitslag als resultaat. 'Deze nederlaag verklaren is niet zo moeilijk', vond Van de Looi.

'We maken een fout en daarna storten we in', vervolgde de trainer van Heracles. 'Het feit dat dat gebeurt, irriteert behoorlijk en baart me ook zorgen. Als je zo makkelijk een wedstrijd weggeeft… Kijk, fout horen erbij. Iedereen maakt weleens een fout. Daarna moet je door, maar vanaf minuut één van de tweede helft hebben wij dat niet gedaan.'

Van de Looi maakt zich zorgen over de mentale weerbaarheid van zijn ploeg, die eerder tegen Go Ahead Eagles (4-1) en Ajax (3-4) ook al veel tegengoals kreeg. 'Dat lijkt me logisch na zo'n tweede helft. Dit is een belangrijke wedstrijd. Niet alleen qua punten, maar ook voor de fans, omdat het een derby is. Daar hebben we het van tevoren uitgebreid over gehad. En dan geven we het zo weg. Dat is heel slecht.'