Van de Ven staat voor Europees debuut: 'Zwaar, maar voelt het beste'

Reacties

Micky van de Ven trok in 2021 als groot talent naar het buitenland, maar wacht nog steeds op zijn debuut in een UEFA-competitie. Donderdag is het mogelijk zover, als Tottenham Hotspur start in de Europa League-competitiefase. Van de Ven blikt vooruit op zijn potentiële Europese debuut en zijn rol in de kleedkamer.

Van de Ven staat voor Europees debuut: 'Zwaar, maar voelt het beste'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Do 26 sep.
21:00
Qarabağ
Qarabağ

Van de Ven maakte drie jaar geleden de overstap van FC Volendam naar VfL Wolfsburg, waar het niet tot een debuut in de Champions League kwam. 'Met VfL Wolfsburg speelden we Champions League, maar speelde ik niet. Nu ga ik hopelijk mijn Europees debuut maken', aldus Van de Ven bij Viaplay. 'Ik vind het lekker, veel wedstrijden spelen. Dat betekent minder trainen. Veel wedstrijden spelen is zwaar, maar voelt wel het beste.'

Van de Ven staat sinds vorig jaar onder contract in Noord-Londen en kende een uitstekend debuutseizoen. Ondanks enkele blessures werd hij een belangrijke kracht bij Tottenham. 'Eerlijk gezegd is mijn status in de kleedkamer hetzelfde gebleven', bleef Van de Ven nuchter.

Toch laat hij meer van zich horen. 'Je gaat je wel comfortabeler voelen des te langer je bij een club zit. Je merkt wel dat spelers op je vertrouwen en dat ze weten wat je kwaliteiten zijn. Verder heb ik niet het gevoel dat ik me beter dan voorheen voel. Je durft meer te praten. Aan het begin ben je nieuw en blijf je wat meer op de achtergrond. Nu ben je een belangrijkere speler en moet je je mond opentrekken.'

Tottenham start het Europese avontuur tegen Qarabag FK, op de derde speeldag van de Europa League is AZ de tegenstander. Verder neemt Tottenham het op tegen Ferencváros, Galatasaray, AS Roma, Rangers FC, 1899 Hoffenheim en IF Elfsborg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.