Tottenham Hotspur maakte zaterdag indruk met een overtuigende zege op Everton. Micky van de Ven deelde in de feestvreugde met een assist op Heung-Min Son, die profiteerde van een indrukwekkende rush van de Nederlander.

Tottenham Hotspur
4 - 0
Everton
Everton

Spurs bleef maandag op een gelijkspel steken op bezoek Leicester City en wilde zich zaterdag revancheren tegen Everton. Dat deed de club op overtuigende wijze. Met Van de Ven in de basis rekende Spurs in eigen huis af met The Toffees, die een handje meehielpen. Na het openingsdoelpunt van Yves Bissouma ging Jordan Pickford gigantisch in de fout. Son kon profiteren.

Assist van de Ven
Na de pauze trakteerde Spurs de supporters op nog eens twee doelpunten. Cristian Romero maakte de derde, Son de vierde. Dat deed de sterspeler op aangeven van Van de Ven. De verdediger rukte op van eigen helft en bediende Son, die via het lijf van Pickford voor het slotstuk zorgde. Voor Spurs was het de eerste overwinning van het seizoen.

Bekijk hier de assist van Van de Ven

Crystal Palace
0 - 2
West Ham United

Onder Olivier Glasner groeide Crystal Palace vorig seizoen uit tot een gevaarlijke klant in de Premier League, maar dit seizoen wil het nog niet vlotten met The Eagles. Na de nederlaag tegen Brentford ging het in eigen huis ook mis tegen West Ham United. De bezoekers maakten in het laatste kwart het verschil door doelpunten van Tomas Souceck en Jarrod Bowen. Crysencio Summerville bleef op Selhurst Park de hele wedstrijd op de bank.

Soucek had na zijn doelpunt oog voor een ballenjongen, die in de verdrukking raakte onder de juichende supporters van West Ham United.

Fulham
Fulham
2 - 1
Leicester City

De VAR speelde een hoofdrol op Craven Cottage. Met zijn eerste doelpunt in het shirt van Fulham opende Emile Smith-Rowe de score, de gelijkmaker kwam op naam van Wout Faes. De assistent-scheidsrechter stak zijn vlag op, maar door een ingreep van de VAR ging het doelpunt alsnog door. Jamie Vardy bleek niet hinderlijk buitenspel te hebben gestaan.

Fulham, met Kenny Tete in de basis, besliste het duel twintig minuten voor tijd in zijn voordeel. Op aangeven van Antonee Robinson kroonde Alex Iwobi zich tot matchwinner. De voormalig speler van Arsenal en Everton mocht opstomen op de linkerflank en schoot met enige moeite binnen (2-1).

Southampton
Southampton
0 - 1
Nottingham Forest

Southampton wacht nog op het eerste punt sinds de terugkeer op het hoogste niveau. Vorige week gingen The Saints met minimale cijfers onderuit op bezoek bij Newcastle United en dat gebeurde zaterdag opnieuw. Nottingham Forest had aan een doelpunt van Morgan Gibbs-White genoeg voor een kleine overwinning in het St. Mary's Stadium. De kans is aanzienlijk dat het voorlopig de laatste wedstrijd van Alex McCarthy onder de lat van Southampton was. De promovendus staat op het punt om Justin Bijlow over te nemen van Feyenoord.