Van den Berg valt buiten de boot bij Champions League-jacht Liverpool

Reacties

Voor Sepp van den Berg is het Champions League-seizoen ten einde. De verdediger is bij Liverpool uitgeschreven voor de knock-outfase, ten faveure van Takumi Minamino.

Van den Berg valt buiten de boot bij Champions League-jacht Liverpool
© Pro Shots

De zestien overgebleven ploegen hadden tot maandag 23.59 uur de tijd om wijzigingen door te voeren in hun spelerslijsten van 25. De mutaties zijn nu bekendgemaakt. De degradatie van Van den Berg komt niet als een verrassing na de komst van Minamino, de aanvallende middenvelder die begin januari voor ruim acht miljoen euro overkwam van Red Bull Salzburg.

Van den Berg moet het in zijn eerste seizoen bij Liverpool doen met optredens in de Engelse bekertoernooien. In het League Cup-toernooi kwam hij tot drie optredens en ging hij met de B-ploeg in de kwartfinale onderuit tegen Aston Villa. Deze week maakte de achttienjarige verdediger zijn FA Cup-debuut bij de 1-0 zege op Shrewsbury Town.

Liverpool heeft in de Premier League met nog dertien speelrondes te gaan een voorsprong van liefst 22 punten op Manchester City. Nu de eerste landstitel sinds 1990 al erg dichtbij is, kan de focus in de laatste maanden van het seizoen waarschijnlijk vrijwel volledig op de Champions League. Liverpool vervolgt de weg naar titelprolongatie in het miljardenbal op 18 februari met de eerste wedstrijd tegen Atlético Madrid in de achtste finale.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.