Van den Boomen bezorgt Farioli winnende start bij Ajax

Reacties

Ajax heeft donderdag een eerste stap naar de groepsfase van de Europa League gezet. Door een late goal van Branco van den Boomen wonnen de Amsterdammers bij het debuut van trainer Francesco Farioli van het Servische FK Vojvodina.

Van den Boomen bezorgt Farioli winnende start bij Ajax
Ajax
Ajax
1 - 0
Vojvodina Novi Sad
Vojvodina Novi Sad

In de Johan Cruijff Arena verzuimde de thuisploeg een sterke fase voor rust te bekronen met een of meerdere doelpunten. Na een moeizaam begin, met twee keer balverlies van Farioli's eerste keuze op doel Remko Pasveer, kreeg Ajax kans na kans. Kenneth Taylor knalde op de lat en zijn volgende schot werd van de lijn gehaald, evenals de daaropvolgende poging van Carlos Forbs. Onmiddellijk daarna kopte Chuba Akpom naast.

Na rust viel Ajax ver terug. De ploeg van Farioli ontsnapte tot tweemaal toe aan een tegentreffer. Mihailo Ivanovic loste een gevaarlijk waarschuwingschot, waarna zijn vervanger Aleksa Vucanovic met zijn eerste balcontact de paal raakte. Eenmaal van de schrik bekomen viel de winnende treffer alsnog aan de andere kant: Van den Boomen verlengde een voorzet van mede-invaller Mika Godts met zijn hoofd in verre hoek.

Volgende week donderdag wacht in Backa Topola de return in de tweede voorronde van de Europa League (aftrap 20.00 uur). Mogelijk kan Ajax dan wel beschikken over EK-gangers Steven Bergwijn en Brian Brobbey, evenals de nog niet speelgerechtigde Bertrand Traoré en de geblesseerde Owen Wijndal.

Gaat Ajax door, dan wacht in de play-offs om een Europa League-ticket het Griekse Panathiaikos of het Bulgaarse Botev Plovdiv als tegenstander (2-1 in heenwedstrijd). Gaat FK Vojvodina door, dan speelt Ajax een tweeluik om een Conference League-ticket tegen het Sloveense NK Maribor of het Roemeense CS U Craiova (2-0 in heenwedstrijd).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.