Van den Boomen loodst Ajax langs Rangers bij terugkeer van Berghuis

Ajax heeft voor de tweede keer een oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. De Amsterdammers waren met 2-1 te sterk voor het Schotse Rangers.

Ajax
Ajax
2 - 1
Glasgow Rangers

Bijna twee seizoenen geleden stonden Ajax en Rangers nog tegenover elkaar in de Champions League maar zaterdagmiddag werd er geoefend in de plaats Wezep, een dorp in de buurt van Zwolle. Francesco Farioli moet het nog altijd stellen zonder de vakantie vierende internationals, maar meldde voorafgaand aan de wedstrijd wel een opsteker. Steven Berghuis, die voor het eerst deze voorbereiding op de bank zat, zou minuten gaan maken. Aan de kant van Rangers begon oud-Eredivisie-spits Cyriel Dessers in de basis. Voormalig Ajax- en Feyenoord-spits Danilo hield de bank warm.

In de openingsfase konden de grootste kansen worden genoteerd voor Ajax. Chuba Akpom vond tot twee keer toe doelman Jack Butland op zijn weg, maar die was tussendoor nog kansloos op een schot van Kenneth Taylor. De middenvelder mocht één-op-één gaan op de Engelsman, maar mikte over.

Toch kreeg Ajax na 27 minuten voetballen waar het recht op had. Na een snel genomen vrije trap van Branco van den Boomen werd Taylor neergehaald door Butland, maar de bal bleef in het spel. Deze belandde in de voeten van een geheel vrijstaande Kian Fitz-Jim, die simpel kon binnenwerken in het lege doel. Lang kon Ajax echter niet van de voorsprong genieten.

Het eind van de eerste helft stond volledig in het teken van de vrije trap. Eerst was het Tom Lawrence die Diant Ramaj met een verraderlijk genomen vrije trap kansloos liet, waarna Van den Boomen zijn kwaliteiten liet zien. De middenvelder, die concreet in de belangstelling staat van Lille, liet een blunderende Butland balen. De ruststand was dan ook 2-1 in het voordeel van Ajax.

Helaas voor de aanwezige supporters en de tv-kijker stond de tweede helft vooral in het teken van de vele wissels. Zoals vooraf aangekondigd kreeg Berghuis inderdaad zijn minuten, ruim een half uur om precies te zijn. Ook Danilo mocht nog een kwartier meespelen tegen zijn oude werkgever.

In de slotfase moest Ramaj zich nog een keer onderscheiden. Scott Wright kreeg een vrije schietkans, maar de Duitse doelman keerde diens inzet en zorgde ervoor dat Ajax voor de tweede keer deze voorbereiding een oefenzege kan noteren. Invaller Julian Rijkhoff schoot in de extra tijd nog op de lat. Eerder deze week werd Sint Truiden nog met 4-0 verslagen.