Van der Vaart: 'Brobbey is geweldig, Gravenberch de uitblinker'

Reacties

Brian Brobbey lijkt zijn kans te grijpen in Oranje. De spits maakte indruk in de eerste helft tegen Duitsland, vonden de analytici. Ook Ryan Gravenberch oogstte lof.

Van der Vaart: 'Brobbey is geweldig, Gravenberch de uitblinker'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Duitsland
Duitsland

Pierre van Hooijdonk genoot als oud-spits van Brobbey, die na de indrukwekkende prestatie van Joshua Zirkzee afgelopen weekend, onder druk stond. 'Een geweldige bal van Bart Verbruggen, die laat hij perfect op zijn borst vallen, als een aanspeelpunt', gaf hij bij de NOS aan.

'Brobbey speelt echt geweldig', vulde Rafael van der Vaart aan. De ex-international genoot, ondanks de achterstand (1-2), van Brobbey. 'Het eerste gedeelte was hij echt heel erg goed. Ik zag een geweldige Brobbey. Eerlijk, met die druk, dan doe je het echt geweldig.'

Ook Gravenberch kon Van der Vaart bekoren. 'De uitblinker. Toen hij die bal in de diepte op Xavi Simons gaf, wilde ik naar huis gaan. De bal van de wedstrijd, mooier wordt het niet. Dit is de allermoeilijkste bal in het voetbal. Perfect op maat. Alleen voor hem al moest-ie erin.'

Overigens liet Brobbey meteen na rust blijken waarom de kenners zo van hem genoten. De spits gaf na een geweldige actie de assist op de gelijkmaker van Denzel Dumfries.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.