Van der Vaart keert terug en HSV wint

Bayer Leverkusen-Hamburger SV 1-2Vijftien wedstrijden op rij had HSV niet gewonnen, maar aan die dramatische serie kwam in de BayArena een einde. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit, want door defensief geklungel had Andrei Voronin de score geopend namens Bayer.

Toch zou HSV verdiend de drie punten pakken. Invaller Paolo Guerrero zorgde in de laatste twintig minuten voor deze zege. Op aangeven van Piotr Trochowski maakte hij de 1-1 en in de 86ste minuut zette hij zijn rechter tegen een voorzet van Juan Pablo Sorin: 1-2. Bij HSV keerde Rafael van der Vaart (foto) terug. Hij startte net als Joris Mathijsen in de basis en hield het tot de 76ste minuut vol. Met een knappe omhaal was hij nog gevaarlijk.

Eintracht Frankfurt-1. FC Nürnberg 2-2
Nürnberg dacht naar de derde plaats te kunnen klimmen door te winnen bij Eintracht, maar de ploeg van Hans Meyer verspeelde twee punten in Frankfurt. Vlak na rust waren de bezoekers via Ivan Saenko en Horacio Javier Pinola nog wel op een 2-1 voorsprong gekomen, maar een benutte vrije trap van Albert Streit zorgde voor de gelijkmaker. Beide ploegen joegen in het laatste half uur nog wel op de winnende treffer, maar zonder succes. Frankfurt speelde voor de zevende keer in acht duels gelijk, wat een Bundesliga-record is. Nürnberg speelde voor de zesde keer gelijk.