Van der Vaart leidt Oranje langs Zuid-Korea

Het Nederlands elftal heeft de eerste oefeninterland in Zuid-Oost Azië met een goed resultaat afgesloten. Oranje klopte Zuid-Korea in Seoel in een rommelig duel door goals van Rafael van der Vaart (0-2).

Van der Vaart leidt Oranje langs Zuid-Korea

De wedstrijd leek door de beleving van het publiek op een treffen op het WK. Zuid-Korea ging er echt voor, maar creëerde heel weinig. De mannen van bondscoach Pim Verbeek waren vlijtig zat, maar speelden erg onzorgvuldig.

Twee grote kansen was de oogst van negentig minuten rennen en vliegen. In de eerste helft trad Maarten Stekelenburg uitstekend op bij een venijnig schot laag in zijn rechterhoek. En vlak voor tijd redde invaller Denny Landzaat op de doellijn toen Zuid-Korea koppend dacht te scoren.

Het Nederlands elftal ging mee in de strijd en moest het evenzeer hebben van momenten. Na een half uur spelen ging debutant Andwelé Slory makkelijk neer in het strafschopgebied. De snelle buitenspeler, die vanaf de linkerkant begon, kreeg een strafschop. Van der Vaart schoot vanaf elf meter half hoog links raak.

De beslissende tweede goal kwam ook van Van der Vaart. De rechtsbuiten met een vrije rol stond aan het einde van een aardige aanval. Landzaat stuurde Mario Melchiot weg, de teruggekeerde rechtsback zette voor, invaller Dirk Kuijt ging onder de bal door en Van der Vaart werkte wat gelukkig af.

Slory stond op dat moment al een tijdje niet meer op het veld. Hij blesseerde zijn hand toen hij na een buiteling verkeerd terechtkwam. Ook Wilfred Bouma haakte geblesseerd af. Orlando Engelaar speelde als invaller net als Slory zijn eerste interland.

Bekijk hier al onze video's