Van der Vaart maakt weer eens de winnende

Karlsruher SC verraste door Schalke 04 te kloppen in Gelsenkirchen en de tweede plaats van de Bundesliga te veroveren. Rafael van der Vaart maakte weer eens de winnende namens Hamburger SV.

Schalke 04-Karlsruher SC 0-2
Schalke liep zich stuk op de hechte defensie van Karlsruhe. De bezoekers hielden de thuisploeg in bedwang en counterden na rust naar een beslissende voorsprong. Tweemaal was het Christian Timm die een prima counter afrondde. In de 69ste minuut verzond Tamas Hajnal een pass, waarna Timm doelman Manuel Neuer omspeelde en beheerst de bal binnenschoof. En in de 83ste minuut was hij scherp op aangeven van Edmond Kapllani. Door de winst is KSC de nieuwe nummer twee, terwijl Schalke naar de vijfde positie zakt.

MSV Duisburg-Werder Bremen 1-3
Werder is de nieuwe nummer drie. De ploeg van coach Thomas Schaaf was de betere en had bovendien de mazzel dat Duisburg in de tweede helft twee spelers kwijtraakte met een rode kaart: Caceres en Blagoy Georgiev. Daniel Jensen had al na zeven minuten de score geopend. De voormalig speler van SC Heerenveen scoorde na terugleggen van Petri Pasanen. Boubacar Sanogo en Leon Andreasen maakten de twee overige doelpunten. Michael Lamey begon in de basis bij Duisburg.

Arminia Bielefeld-Hamburger SV 0-1
HSV won opnieuw dankzij Rafael van der Vaart. De international brak het duel na rust open, nadat de eerste helft voor weinig spektakel had gezorgd. Nigel de Jong bereidde de treffer voor met een fraaie lange pass, waarna Van der Vaart met een volley doelman Mathias Hain klopte. Arminia probeerde na de 0-1 nog wel aan te dringen, maar de defensie van HSV stond goed. Alle drie fitte Nederlanders stonden in de basis, Romeo Castelen keek geblesseerd toe. HSV is vierde met even veel punten als Werder.

VfB Stuttgart-Hannover 96 0-2
Al na zeven minuten ging het mis met de kampioen. Fernando Meira gebruikte zijn handen om een schot te keren en moest met rood van het veld. Even later benutte Szabolcs Huszti de toegekende strafschop. Hannover had daarna het duel onder controle. Huszti besliste vlak na rust het treffen met een rake kopbal in de 52ste minuut. Arnold Bruggink viel halverwege de tweede helft in. Hannover klimt naar de zesde plaats.

Hertha BSC-Energie Cottbus 0-0
Hertha stelde teleur tegen hekkensluiter Cottbus. Beide ploegen speelde een matige partij in Berlijn. In de laatste minuut had Marko Pantelic alsnog de kans Hertha aan drie punten te helpen, maar de Servische spits knalde vanaf de strafschopstip de bal op de lat.

VfL Wolfsburg-Hansa Rostock 1-0
Wolfsburg maakte een einde aan de zegereeks van Hansa, dat de drie voorgaande duels had gewonnen. In de 89ste minuut was het invaller Edin Dzeko die koel bleef alleen voor doelman Stefan Wächter. In de eerste helft had Marcelinho nog een strafschop gemist namens Wolfsburg.