Van der Vaart ziet juweel bij AZ: 'Gaat een heel grote speler worden'

Reacties

Rafael van der Vaart denkt dat Troy Parrott een hele grote speler gaat worden. De analyticus vindt dat AZ met de spits een juweel heeft binnengehaald.

Van der Vaart ziet juweel bij AZ: 'Gaat een heel grote speler worden'

Parrott werd afgelopen zomer als vervanger van Vangelis Pavlidis naar AZ gehaald. In de acht officiële wedstrijden die de Ier voor de club uit Alkmaar speelde, wist hij al zes keer het net te vinden. 'Hij kan er dan wel een stuk of zes gemaakt hebben, maar ik vind nou niet dat hij een spits is die AZ naar een hoger niveau tilt', begon Khalid Boulahrouz nog sceptisch in de studio van Ziggo Sport.

'Ik vind van wel, ik denk dat hij een heel grote speler gaat worden', stelde Van der Vaart, die daarmee een heel andere kijk op Parrott blijkt te hebben dan Boulah. 'Ik weet niet wat het is. Ik zag hem al bij Excelsior, maar dan was het meer op de counter enzo. Nu is het een goede, voetballende spits, die eigenlijk alles heeft. Hij moet het killen alleen nog een beetje ontwikkelen.'

'Hij kan misschien iets te goed voetballen om een killer te zijn', vervolgt Van der Vaart, die zijn ietwat poëtische uitspraak wat verder uitlegt. 'Dan ga je namelijk een beetje zwerven en dat kost kracht. In de laatste fase mis je dan wat kracht om te scoren. Ik denk echt dat dit een juweeltje is', besluit de 109-voudig international.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.