Van Dijk komt terug op 'rustige en respectvolle' aanvaring met arbiter

Reacties

Virgil van Dijk, die maandag ontbreekt tegen Duitsland, verklaart dat hij in aanloop naar zijn eerste gele kaart tegen Hongarije niet buitensporig toenadering zocht tot scheidsrechter Lukas Fähndrich, die kort daarna ook een tweede gele kaart trok voor de captain van Oranje.

Van Dijk komt terug op 'rustige en respectvolle' aanvaring met arbiter
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
1 - 1
Nederland
Nederland

Van Dijk kreeg vrijdagavond zijn eerste rode kaart in het shirt van Oranje en mist daardoor de wedstrijd in München tegen Duitsland. Voordat de aanvoerder van het Nederlands elftal terugkeerde naar Engeland legde hij uit wat er gebeurde bij de eerste gele kaart.

'Na de eerste gele kaart was ik wél boos. Als aanvoerder mag je communiceren, zeggen ze, dus ik liep op de scheidsrechter af', zei Van Dijk na de wedstrijd tegen Hongarije. 'Ik heb het teruggezien: ik deed dit rustig en respectvol, vind ik.'

'Hongarije had rood moeten hebben, want Donyell Malen was doorgebroken, toen ze de overtreding op ‘m maakten. Daarbij ging die jongen die de overtreding maakte niet voor de bal', vertelde de verdediger van Liverpool. 'Wat ik riep? ‘”Last Man!”, of zoiets, dat die verdediger de laatste man was. Meer dan dit was het niet.'

'Wanneer je als aanvoerder niks meer mag zeggen, ja, dan weet ik het eigenlijk ook niet meer. Beetje apart, wel. Voor iedere wedstrijd, in de tunnel, bij de toss, krijg je te horen dat alléén de aanvoerder iets mag zeggen. Nu deed ik dat, haalde ik de andere jongens juist weg en krijg ík alsnog geel', besluit Van Dijk, die twee minuten na zijn eerste gele kaart zijn tweede gele kaart voor een tackle op de Hongaarse invaller Kevin Csoboth.

Lees op VI PRO een uitgebreidere reactie van Virgil van Dijk op zijn rode kaart en het optreden van Oranje in Boedapest.

UEFA Nations League

Stand Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
9-3
+6
7
2
Nederland
3
1
2
0
8-5
+3
5
3
Hongarije
3
0
2
1
1-6
-5
2
4
Bosnië-Herzegovina
3
0
1
2
3-7
-4
1
* Actueel tot en met 13 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.