Van Dijk verlaat Oranje-kamp: 'Ik heb aangegeven graag naar huis te willen'

Reacties

Virgil van Dijk zit maandagavond thuis in Liverpool, als Oranje in de Allianz Arena aftrapt tegen Duitsland. De aanvoerder van het Nederlands elftal kreeg een rode kaart in de interland tegen Hongarije. Na dat duel werd besloten dat hij huiswaarts keert.

Van Dijk verlaat Oranje-kamp: 'Ik heb aangegeven graag naar huis te willen'
Hongarije
Hongarije
1 - 1
Nederland
Nederland

Aan dit nadeel, de rode kaart tegen Hongarije (1-1), kleeft dan het voordeel dat de aanvoerder van niet alleen Oranje, maar ook Liverpool, extra rust kan pakken aan de vooravond van een drukke maand. Van Dijk speelt met The Reds tot begin oktober iedere acht dagen drie wedstrijden. 'Ik had de ploeg best nog willen blijven steunen', gaf hij na afloop aan, 'maar ik heb aangegeven graag naar huis te willen. Er is veel gesproken over al de wedstrijden die we moeten spelen, al die reizen. Het is een goed moment om rust te pakken.'

Na afloop van het duel met Hongarije vertelde Van Dijk nog sowieso te blijven. 'Ik blijf er natuurlijk gewoon bij. Het gaat erom dat ik persoonlijk goed herstel, maar er ook voor de groep ben', zei Van Dijk bij de NOS. Zaterdagochtend communiceerde de KNVB dat Van Dijk het trainingskamp verlaat.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 3 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
3
2
1
0
9-3
+6
7
2
Nederland
3
1
2
0
8-5
+3
5
3
Hongarije
3
0
2
1
1-6
-5
2
4
Bosnië-Herzegovina
3
0
1
2
3-7
-4
1
* Actueel tot en met 12 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.