Van Domselaar en Pelova krijgen Nederlandse interim-coach bij Arsenal

Reacties

Het vrouwenteam van Arsenal heeft tijdelijk een Nederlandse interim-coach. Renée Slegers neemt de taken over van Jonas Eidevall, die ontslag heeft genomen bij de club waar Oranje Leeuwinnen Daphne van Domselaar en Victoria Pelova actief zijn.

Van Domselaar en Pelova krijgen Nederlandse interim-coach bij Arsenal
© Pro Shots

Wat de exacte reden achter het opstappen van Eidevall bij Arsenal is, is niet bekend. Wel beleven The Gunners geen seizoenstart om over naar huis te schrijven. Onder Eidevall pakte Arsenal vijf punten in vier wedstrijden en daarmee zijn ze terug te vinden op een gedeelde vijfde plaats in de Women’s Super League.

De taken van Eidevall worden tijdelijk overgenomen door Slegers, zo communiceert Arsenal. Slegers kennen we nog maar al te goed uit haar tijd bij onder meer Willem II en de Oranje Leeuwinnen, waar ze 55 interlands voor speelde. Na haar voetbalcarrière belandde ze via meerdere Zweedse clubs bij Arsenal, waar ze tot voor kort assistent-trainer was. Nu is Slegers tijdelijk gepromoveerd tot hoofdcoach.

Slegers gaat in Engeland verder aan de slag met Pelova en Van Domselaar. Als we iets verder terug in de tijd zouden leven, zou ook Vivianne Miedema van de partij zijn. Miedema verruilde Arsenal afgelopen zomer voor Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.