Van Gaal kan job als Duitse bondscoach vergeten

Louis van Gaal kan een baan als bondscoach van Duitsland uit zijn hoofd zetten. Dat heeft althans Theo Zwanziger, de voorzitter van de Duitse voetbalbond laten weten op suggesties in die richting.

Van Gaal kan job als Duitse bondscoach vergeten

'Theoretisch zou het natuurlijk kunnen', aldus Zwanziger in de Süddeutsche Abendzeitung, 'een buitenlander als coach van Die Mannschaft, 'maar ik beschouw de tijd daar nog niet rijp voor. Het zou tot geweldige discussies leiden onder de Duitse voetbalfans. Bovendien zou het nogal neerbuigend zijn ten opzichte van onze eigen trainersopleiding. Inderdaad, gevoel voor eigen waarde speelt daarbij een rol.'

Van Gaal, die momenteel het WK volgt vanaf zijn vakantieadres in Portugal, heeft de laatste maanden regelmatig - al dan niet met een kwinkslag - laten weten na zijn periode bij Bayern graag ergens bondscoach te worden om zo nog een keer aanwezig te kunnen zijn op een groot titeltoernooi.

Daarbij heeft hij ook laten vallen graag de eerste buitenlandse coach te worden van het Duitse nationale elftal, wetend dat daar nog nooit sprake van is geweest. 'Eén keer moet de eerste keer zijn', aldus Van Gaal op vragen daarover tijdens een tv-gesprek enkele maanden geleden.

Met de uitlatingen van bondsvoorzitter Zwanziger lijkt die gewenste functie voor Van Gaal er voorlopig dus niet in te zitten. Als meest logische opvolger voor Joachim Löw, mocht hij voortijdig sneuvelen, wordt in Duitsland oud-speler Matthias Sammer genoemd.

Sammer is momenteel technisch directeur bij de Duitse voetbalbond. Als speler kwam hij uit voor Dynamo Dresden, Vfb Stuttgart, Internazionale en Borussia Dortmund. Na beëindiging van zijn actieve loopbaan was hij als coach in dienst bij Vfb Stuttgart en Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen