Van Gaal zingt, Máxima op visite bij Oranje Leeuwinnen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal zingt, Máxima op visite bij Oranje Leeuwinnen

• Zondag zagen we hoe Louis van Gaal op geheel eigen wijze in de laatste thuiswedstrijd van Manchester United (1-1 tegen Arsenal) het publiek bedankte (foto boven). Na afloop toonde de manager nog maar eens zijn liefde voor de fans. Hij voldeed zonder morren aan de vraag om een liedje te zingen. Over Louis van Gaal uiteraard.

'Niemand denkt erover om Ángel Di María thuis te laten.'
• De Argentijnse bondscoach Gerardo Martino houdt vertrouwen in de recordaankoop van Manchester United, die daar totaal niet uit de verf komt. 'Ik denk niet dat zijn huidige situatie in Manchester zijn kans op speeltijd tijdens de Copa América in gevaar brengt.' (AFA)

• De Oranje Leeuwinnen van bondscoach Roger Reijners mogen zich deze zomer niet alleen opmaken voor hun eerste WK. Het nationale vrouwenelftal krijgt eind mei hoog bezoek, zo vertelde Reijners maandag. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn ook in Canada deze zomer. Tijdens hun staatsbezoek maken zij ruimte vrij voor een bezoek aan de Leeuwinnen, die zich daar dan voorbereiden op het toernooi.  'De meiden reageerden heel verrast toen ik ze daarvan vertelde. We merken wel hoe het programma ingevuld wordt, er staat in ieder geval een ontmoeting op het programma. Hartstikke mooi voor de meiden dat ze zoiets kunnen meemaken in de aanloop naar het WK.' (De Telegraaf)

Sport1 besteedde dit weekend weer volop aandacht aan de Nederlanders in de buitenlandse voetbalcompetities. Deze winnende goal van Wesley Sneijder tegen Gençlerbirligi (1-0) maakte in Turkije de tongen flink los aangezien er direct aan matchfixing gedacht werd. Ruud Vormer maakte namens Club Brugge een van zijn mooiste goals in zijn loopbaan, maar haakte door een 3-2 nederlaag tegen AA Gent wel af in de titelstrijd.

Bryan Linssen heeft aan het duel met Go Ahead Eagles (1-0) een leuk uitje overgehouden. De clubtopscorer van Heracles Almelo mag een week in de Ferrari van een sponsor rijden nadat hij de belofte had ingelost dat hij zou scoren in de laatste competitiewedstrijd. 'Ik denk dat we richting Parijs gaan. Dat wordt heel mooi', aldus Linssen. (NOS)

Barcelona veroverde zondagmiddag de Spaanse titel nadat Atlético Madrid werd verslagen. Barça TV laat door middel van fraaie beelden zien waarom de Catalanen dit seizoen de beste waren.

• De titel van Barcelona leverde nog tal van fraaie beelden op. Hieronder een kleine verzameling.

• Ook Benfica werd zondag kampioen. Reden voor een feestje in Lissabon....

• Maar het was niet alleen het weekend van de kampioenschappen. Anfield nam zaterdag afscheid van een legende. Steven Gerrard speelde zeventien seizoenen in het shirt van Liverpool en kwam tegen Crystal Palace voor de laatste keer in actie in een thuiswedstrijd van The Reds. Hieronder een fraaie compilatie met bijbehorende muziek.

• Je kan Manchester United-verdediger Phill Jones in ieder geval niet verwijten dat hij er niet alles aan doet om een treffer te voorkomen. Dat liet hij zondag zien tijdens het competitieduel met Arsenal (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.