Van Hanegem verrast met koninklijke onderscheiding tijdens verjaardagsfeest

Reacties

Willem van Hanegem is benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. De voormalig international en clubicoon van Feyenoord kreeg de koninklijke onderscheiding maandagavond tijdens een feest ter ere van zijn tachtigste verjaardag.

Van Hanegem verrast met koninklijke onderscheiding tijdens verjaardagsfeest
© Pro Shots

Van Hanegem bereikte die respectabele leeftijd vorige week al, maar maandagavond werd zijn verjaardag groot gevierd in het complex De Doelen in Rotterdam. De burgemeester van Bloemendaal (waar de sierlijke linkspoot van weleer al jaren woont), Ankie Broekers-Knol, speldde het lintje op bij De Kromme in het bijzijn van prominenten uit de voetballerij als Dick Advocaat, Guus Hiddink, Jan Mulder, Sjaak Swart en Mats Wieffer.

Broekers-Knol prees Van Hanegem voor zijn maatschappelijke betrokkenheid. Ook kwam zijn rol als vaderfiguur en mentor voor spelers met een migratieachtergrond aan bod, met name tijdens zijn loopbaan als trainer. 'U verstaat de kunst om mensen zich gezien en gehoord te laten voelen. U behandelde iedereen hetzelfde ongeacht afkomst, status of achtergrond. Voor u was iedereen gelijk, het ging u om kwaliteit', citeerde het AD.

Van Hanegem is inmiddels al enkele jaren niet meer actief in de voetballerij, maar geeft nog wel wekelijks zijn ongezouten mening over de actuele ontwikkelingen in het voetbal in zijn columns in het AD. 'U ontdekte talenten voordat anderen het zagen, voorspelde nederlagen als anderen nog in de euforie leefden en trapte juist op de rem als een speler of team in uw ogen werd overschat', aldus de burgemeester namens Koning Willem-Alexander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.