Van Nistelrooij hangt ondanks de uitschakeling 'een uurtje de slingers op'

Reacties

PSV bracht er zowaar nog heel even de spanning in, maar na de heenwedstrijd was de Europese uitschakeling eigenlijk onafwendbaar. Sevilla ging in Eindhoven met 2-0 voor de bijl en bekert na de 3-0 thuiszege dus door. PSV-trainer Ruud van Nistelrooij wil de nederlaag in perspectief zetten.

Van Nistelrooij hangt ondanks de uitschakeling 'een uurtje de slingers op'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Sevilla
Sevilla

Een simpele gedachte zou zijn: een Nederlandse topclub moet in staat zijn een ronde verder te komen tegen de nummer twaalf van La Liga. Van Nistelrooij: 'Dat klopt, Sevilla staat twaalfde. Maar ik zie een geweldige selectie met fantastische spelers. Ik heb Marcos Acuña en Gonzalo Montiel gefeliciteerd met de wereldtitel. Montiel zit op de bank', aldus de trainer om maar aan te geven dat ze tegen een goede ploeg speelden. Daar had de ex-spits nog een anekdote voor.

'Ik sprak na de wedstrijd Ivan Rakitic. Goh, jullie hebben het ons niet makkelijk gemaakt. Zit voetbal in, jonge jongens. Dat is waar we nu zitten met z'n allen. Dan moet je ook blij zijn dat je zulke wedstrijden mag spelen. En dat ben ik ook. En als je dan ook nog kan winnen, hang ik een uurtje de slingers op.'

Veel tijd om erbij stil te staan is er niet. Zondag komt FC Twente naar Eindhoven, PSV kan zich in de titelrace eigenlijk geen puntenverlies permitteren. Midweeks is er bekervoetbal: opnieuw in eigen huis moet PSV zien af te rekenen met ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.