Van Nistelrooij stipt PSV-beleid aan: 'Dit is het maximaal haalbare tot nu toe'

Reacties

Met de hervatting van de Eredivisie voor de deur liet Ruud van Nistelrooij zijn licht schijnen op de huidige situatie bij PSV. De nummer drie gaat zaterdag met Joey Veerman aan boord op bezoek bij NEC. 

Van Nistelrooij stipt PSV-beleid aan: 'Dit is het maximaal haalbare tot nu toe'
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
2 - 4
PSV
PSV

Met nog acht wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op koploper Feyenoord acht punten. Bij PSV is het vizier gericht op naaste achtervolger Ajax, dat twee punten meer verzamelde dan de Eindhovenaren en virtueel een ticket voor de voorronde van de Champions League in bezit heeft. Van Nistelrooij is van mening dat zijn ploeg tot nu toe heeft gedaan wat het kon.

'Ik hou me heel sterk vast aan het karakter van deze groep. Na iedere tegenslag recht dit team zijn rug, daar verdienen ze complimenten voor en daar houd ik me honderd procent aan vast', zei Van Nistelrooij over de grillige resultaten van PSV. Opvallend is dat de Eindhovenaren het met name met clubs uit de staart van de Eredivisie moeilijk hebben. 'Ik vind dat wij een heel rommelig seizoen spelen, dat heeft ook te maken met de gevolgen van het beleid dat gemaakt moest worden. Dat wisten we ook.'

Beleidsmatige keuzes
Van Nistelrooij benadrukte vervolgens dat PSV twee 'heel onrustige transferwindows' achter de rug heeft. 'Als je dat niet meeneemt in het seizoen, denk ik niet dat je in de realiteit leeft. Heel knap van deze groep hoe zij daarmee omgaan. Daar noem ik ook mijn staf bij. Door de beleidsmatige keuzes die zijn gemaakt, staan we waar we staan. Als dit het jaar is dat het moest gebeuren, dan verkoop je niet je twee beste spelers in de winter', concludeerde de PSV-trainer.

Daarmee doelde Van Nistelrooij op de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke. Beide spelers vertrokken in januari naar de Premier League. 'Waar wij nu staan, is het maximaal haalbare geweest tot nu toe. Met iedereen die we aan boord hebben. Dan moet je als club stevig in je schoenen staan om te blijven knokken waar je staat. Daarom raak ik niet in de war, wij gaan gewoon door. Ik vind dat de beleidsmatige keuzes die gemaakt zijn dusdanig impact hebben, dat dit het maximale is. Met de blessures en schorsingen erbij.'

Veerman fit
Zaterdag vervolgt PSV de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen NEC. Joey Veerman is hersteld van zijn virusinfectie en is fit genoeg om te starten. Daartegenover staat de afwezigheid van Jarrad Branthwaite en Walter Benítez. Voor hen komt het duel in Nijmegen nog te vroeg. Armando Obispo en Mauro Júnior zijn zoals bekend langer uit de roulatie.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.