'Van Nistelrooij verleidt wonderkind van Arsenal tot gevoelige transfer'

Reacties

Engeland verlekkert zich al voorzichtig bij het idee dat Chido Obi-Martin ooit door zal breken. De spits (16) schoot de Britse jeugdcompetities aan flarden bij Arsenal, maar verlaat The Gunners nu voor een gevoelige transfer. Met dank aan Ruud van Nistelrooij.

'Van Nistelrooij verleidt wonderkind van Arsenal tot gevoelige transfer'

Obi-Martin is, volgens de Daily Mail, een 'fenomenaal talent'. Dat heeft alles te maken met zijn reputatie, die hem als zestienjarige al vooruit is gesneld. Hoewel hij nog geen minuut in het Emirates Stadium speelde, was hij al mateloos populair bij Arsenal. Dat volgde na een doelpuntenexplosie vorig seizoen. Als vijftienjarige aanvaller maakte hij liefst tien (!) doelpunten in de topper tegen Liverpool Onder-16.

Arsenal wilde Obi-Martin graag jarenlang binden, maar na stroeve onderhandelingen trokken The Gunners de stekker uit een mogelijke deal. Dat had alles te maken met het perspectief dat de spits geboden zou zijn, meldt de Britse krant. Obi-Martin wilde graag blijven, maar wel als hij in de beloftenploeg kon spelen. Arsenal wilde de spits juist bij Onder-18 aan laten sluiten. Tot onvrede van de tiener, die daarna zijn financiële eisen flink opschroefde.

Een bittere pil voor Arsenal, want Obi-Martin staat bekend als misschien wel hét talent van Groot-Brittannië. Hij maakte afgelopen seizoen 32 (!) doelpunten in twintig competitiewedstrijden op het hoogste niveau in zijn leeftijdscategorie. Maar dinsdag nam de spits via sociale media al afscheid van de Londense topclub. 'Bedankt', schreef de tiener.

Dat heeft alles te maken met Manchester United. De club van manager Erik ten Hag zag een kiertje open staan en trok de deur vervolgens hard verder open. De rivaal van Arsenal kon Obi-Martin wél het sportieve plaatje bieden waar hij naar zocht, meldt Fabrizio Romano. De spits mag gaan trainen op Carrington, samen met de spitsen van het eerste elftal: Rasmus Hojlund en Joshua Zirkzee.

Het is een gevolg van de aanwezigheid van Van Nistelrooij, blijkt nu. De kersverse assistent-trainer van Ten Hag is aan een vliegende start op Old Trafford bezig. Met zijn status, als clubicoon en voormalig topspits, maar ook als geprezen oefenmeester, raken steeds meer spelers overtuigd van Manchester United. En dus ook Obi-Martin.

'Van Nistelrooij was de sleutel om de deal af te ronden, hij was de man die Obi-Martin het juiste ontwikkelingsplan kon aanbieden', schrijft Romano. Eerder liet Zirkzee ook al weten dat de aanwezigheid van de oud-spits een belangrijke voorwaarde was om naar Manchester te komen.

Obi-Martin zou staan te popelen om Van Nistelrooij te leren, aldus diverse Britse media. Sterker, onder de vleugels van de voormalig Oranje-international zou hij al binnen twee jaar de stap naar het eerste elftal willen zetten. Een plaatje dat door de Nederlandse staf zorgvuldig geschetst is. En dus is Arsenal zijn zestienjarige wonderkind kwijt aan een van de grootste rivalen. Met dank aan Van The Man.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.