Van Nistelrooy scoort en Manchester wint

Manchester United deed wat het moest doen: winnen van Boavista. Ruud van Nistelrooy had een groot aandeel in de Engelse overwinning. Bayern München won op vertrouwde koele wijze bij FC Nantes.

Manchester United-Boavista
De druk bij Manchester United was erg groot. De ploeg van coach Alex Ferguson moest na een slechte reeks in eigen land (vier nederlagen in de laatste zes duels) winnen van de Portugese kampioen om een crisis te voorkomen. De Schotse manager zette David Beckham op de bank, omdat de Engelse aanvoerder kampt met vormverlies. Van Nistelrooy smaakte bovendien het genoegen dat hij met Dwight Yorke wederom een echte aanvaller naast zich had.

Boavista slaagde erin om Manchester een half uur van zich af te houden. Via Duda hadden de Portugezen aanvankelijk de beste kans, terwijl Manchester het in de openingsfase moest hebben van afstandsschoten van Juan Veron. De Argentijn stond in de 31ste minuut aan de basis van de eerste treffer. Hij speelde Phillip Neville vrij op de rechterflank en de voorzet van de Engelsman vond Van Nistelrooy, die binnentikte.

Na de 1-0 hadden the Mancunians weinig te duchten van Boavista. Met Veron als spelmaker vonden de spelers van Manchester elkaar gemakkelijk. In het eerste kwartier na rust leverde dat een grotere voorsprong op. Eerst kopte de vrijstaande Laurent Blanc een hoekschop van Veron achter Ricardo, en nog geen tien minuten later besliste Van Nistelrooy het duel. Yorke speelde de Nederlander aan op de rand van buitenspel, waarna Van Nistelrooy koel zijn zesde treffer in de huidige Champions League-campagne binnenschoot: 3-0.

FC Nantes-Bayern München
Bayern München was enigszins bevreesd naar Nantes afgereisd, want de laatste twee duels op Franse bodem eindigden beide in een nederlaag. Tevens ontbrak doelman Oliver Kahn, die werd vervangen door Stefan Wessels. De Beierse vrees bleek ongegrond.

Het duel was niet om aan te zien. Bayern speelde zakelijk, maar slaagde er wel in met een 1-0 overwinning te vertrekken bij de Franse kampioen. Het enige hoogtepunt was het doelpunt van Paulo Sergio in de 65ste minuut. De Braziliaan kopte bij de eerste paal een hoekschop van Owen Hargreaves achter doelman Mikael Landreau.