Van Persie baalt van nederlaag: 'Maar hiermee kunnen we verder'

Robin van Persie hoopte er een gelijkspel uit te slepen op bezoek bij FC Twente, maar zag dat de Tukkers uiteindelijk te sterk waren voor zijn SC Heerenveen. De Friezen verloren drie dagen na de 9-1 nederlaag tegen AZ in een wedstrijd die volgens Van Persie op meerdere fronten een uitdaging vormde.

FC Twente
FC Twente
2 - 0
sc Heerenveen

'Dan heb ik het over fysiek en mentaal', vertelde Van Persie na de wedstrijd. 'Fysiek omdat we na een paar dagen alweer in actie kwamen en mentaal natuurlijk door de uitslag tegen AZ. Maar ik moet zeggen dat we ons redelijk hebben herpakt. Zeker in de tweede helft, toen we kansen kregen en misschien een doelpunt hadden kunnen meepikken.'

Van Persie zag enkele positieve punten die hij meeneemt naar de volgende wedstrijd, thuis tegen FC Groningen. 'We kunnen hier zeker mee verder. Een gelijkspelletje was mooi geweest, maar ik moet erkennen dat Twente over de hele wedstrijd sterker was. Als het meezit, hadden we hier gescoord. Maar verliezen is nooit leuk. Ik ga altijd voor de winst. Twente heeft ook gewoon een goede ploeg.'

Penalty

De trainer van Heerenveen vond dat zijn ploeg geen geluk had bij het penaltymoment waaruit de 1-0 van Twente viel. Doelman Mickey van der Hart haalde Sam Lammers neer en op advies van de VAR wees scheidsrechter Serdar Gözübüyük naar de stip. 'Daar zat het ons niet mee. Je kan best wat vinden van dat moment.'

Van Persie vervolgde: 'Kijk, ik ben de laatste die klaagt over scheidsrechters en daardoor hebben we niet verloren, maar het was wel vreemd. Mickey zat in zijn actie, maakt die af en komt dan in botsing met Lammers, terwijl de bal al weg was. In de tweede helft was er een soortgelijk moment met Jacob Trenskow en Lars Unnerstall en was het volgens de arbitrage niets.'