Van Persie geniet van eerste Eredivisie-zege en verwacht snel transfernieuws

De eerste Eredivisie-overwinning van Robin van Persie als hoofdtrainer van SC Heerenveen werd een ruime: 4-0 tegen NAC Breda. De coach genoot met volle teugen van de sfeer op de tribunes. Tevens kondigde hij aan dat er waarschijnlijk snel versterking bij gaat komen.

sc Heerenveen
4 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Heerenveen nam na een doelpuntloze eerste helft in het tweede bedrijf afstand van NAC. 'We schoten uit de startblokken en dat werkte wel door op de fans', glunderde Van Persie, die zijn ploeg in de eerste vijf minuten na rust twee keer zag scoren. 'Dat is toch geweldig? Die jongens moeten het startsignaal geven en dan gaat het ook als een lopend vuurtje.'

In de eerste helft slaagde Heerenveen er nog niet in om NAC te overrompelen. Sterker: de bezoekers kregen toen de beste kansen. 'Het zat vandaag mee', gaf Van Persie toe. 'In de eerste helft waren we hier en daar wat slordig. Maar wat ik wel mooi vind, is dat we het gewoon blijven proberen. En dat betaalt zich uiteindelijk uit.'

'Je kan niet iedere tegenstander in de eerste helft al stukspelen', vervolgde Van Persie. 'Dat is een proces: je moet het blijven proberen. Daar ben ik trots op, dat de spelers door zijn blijven gaan. Die twee goals vlak na rust versterkten natuurlijk het gevoel en dan gaat het leven in het stadion. Dat vind ik echt geweldig, zoiets beleef ik ook heel intens. Je speelt voetbal voor de fans, je wil ze een mooie avond bezorgen. Dat dit ons altijd zal lukken, dat denk ik niet, maar we zullen er in ieder geval altijd alles aan doen.'