Van Persie geniet van kolkend stadion, spektakel en veerkracht Heerenveen

SC Heerenveen kwam zaterdag moeizaam op gang, maar groeide in de wedstrijd en kreeg in de tweede helft tegen FC Utrecht het publiek op de banken. Precies hoe Robin van Persie het graag ziet. De coach van Heerenveen was na zijn thuisdebuut trots op zijn spelers.

sc Heerenveen
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

In aanloop naar dit seizoen zei Van Persie in een groot interview met VI dat hij hoopte dat het Abe Lenstra Stadion snel vol zou zitten. Dat dit al bij de eerste thuiswedstrijd het geval zou zijn, had hij ook niet zien aankomen. 'Echt geweldig', zei Van Persie over het volle huis. 'Het geeft aan dat de fans geloven in onze spelers en ons voetbal leuk vinden om naar te kijken. Dat hebben we nu al bereikt, in pakweg twee maanden. Nu moeten we dat momentum vasthouden.'

Vooral in de tweede helft kolkte het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen zocht na rust constant de aanval en kreeg uiteindelijk de goal waar het recht op had, gemaakt door Jacob Trenskow. 'De fans hebben ons er in de tweede helft echt doorheen gesleept', zei Van Persie. 'Daar ben ik heel blij mee. Voetbal moet bovenal leuk zijn, er moet veel gebeuren: dan reageren de fans daarop. En in deze wedstrijd gebeurde van alles.'

Heerenveen kende wel een valse start, met een vroege achterstand (0-1) en een tweede tegengoal die na inmenging van de VAR werd afgekeurd. Maar de thuisploeg raakte niet in paniek, richtte zich op en nam de controle in handen. 'Gefeliciteerd? Dat vind ik altijd lastig na een gelijkspel. Maar ik ben wel tevreden en trots', aldus Van Persie. 'Ik geloof er heilig in dat we op deze manier nog heel veel punten gaan binnenhalen.'