Van Persie: 'Ik hoop dat iedereen hierover teleurgesteld is'

Robin van Persie houdt geloof in de selectie van SC Heerenveen. Ook na de 3-0 nederlaag tegen NEC sprak de trainer het vertrouwen uit dat zijn ploeg de play-offs om Europees voetbal kan behalen. Dat het beter moet dan zaterdag in Nijmegen staat buiten kijf.

N.E.C.
N.E.C.
3 - 0
sc Heerenveen

'Deze nederlaag is erg vervelend', zei Van Persie na afloop tegen de aanwezige pers. Heerenveen kwam niet voor het eerst dit seizoen vroeg op achterstand. 'Los van de eerste vijf minuten speelden we ook een goede eerste helft. We creëerden een aantal kansen. Niet megagroot, maar er was wel een aantal momenten waarop de bal goed had kunnen vallen.'

Al vroeg in de tweede helft scoorde NEC opnieuw. 'Dan sta je met 2-0 achter en weet je dat het een moeilijke avond wordt, maar er was nog wel een half uur te spelen', merkte Van Persie op. 'Dan is het zaak dat je duels wint en de tweede ballen wint. Dat gebeurde niet genoeg. Als je naar het spelbeeld kijkt, dan denk ik eerlijk gezegd dat 3-0 te veel is, maar we moeten het zelf ook afdwingen. We hebben een aantal mogelijkheden gehad, maar niet genoeg.'

Van Persie was daardoor flink teleurgesteld in zijn ploeg. 'Omdat ik meer van deze wedstrijd had verwacht, op basis van de afgelopen trainingsweek. Ik hoop ook dat iedereen binnen de club teleurgesteld is over deze wedstrijd. We moeten niet te snel tevreden zijn. Onze standaard, onze lat, die moet hoger liggen en we moeten er alles aan doen om weer tot ons niveau te komen.'

De trainer van Heerenveen sprak vrijdag nog uit dat hij voor de play-offs om een Europees ticket gaat en misschien zelfs rechtstreekse plaatsing. Van die plannen komt vooralsnog weinig terecht nu de Friezen zestiende staan. 'Ik sta achter die uitspraak, want ik geloof in deze groep. Maar we kunnen het uren hebben over de speelwijze en patronen, maar het gaat erom dat je wel de duels speelt en wint. Op een aantal cruciale momenten ging NEC daar beter mee om dan wij.'